Monday, April 19, 2010

Zondag Chilldag. A day at the park.

Na een hele lange dag op zaterdag en een nacht dansen in Club Eleven bij Extrawelt in gezelschap van veel te veel wodka besloten we het zondag heel rustig aan te doen. Yuuki had ons getipt naar Yoyogi Park te gaan op zondag in de buurt van Harajuku Station.

Eralda

meer foto's vind je hier

Na een ontbijten in het Station van Shinbashi pakten we de Yamanote Line richting Harajuku. Na ongeveer 20 minuten kwamen we aan en liepen richting het park. Op de brug over het spoor was het een grote kermis. Harajuku meisjes die in Nederland zo het kermis in kunnen vanwege hun uiterlijk werden door honderden toeristen aangegaapt en vooral gefotografeerd. Deze mini-manga meisjes staan daar dus wekelijks te poseren voor een ieder die het maar wil zien.

Harayuku Girl

We hadden het er snel gezien en wilde niets liever op een grasveld liggen en van de rust genieten. Het werd echter een fikse wandeling aangezien Yoyogi Park een van de grootste parken is in Tokyo en de grasveldjes iets uit de richting lagen dan wij hadden gehoopt.

Onderweg stuitten we nog op een tempel waar hordes toeristen alles fotografeerde wat los en vast zat. We deden er een klein rondje, maakten wat foto's en volgden een paar Japanse hippies met een kleedje. Dat bleek een goede keuze.

Temple

Na een korte wandeling waren de grasvelden eindelijk in zicht. Ondanks de bordjes "Off Limit" waren de velden drukbezet met Japanse hippies die druk waren met zang, dans en speeches. We hadden echt geen idee waarom ze er waren en wat ze precies wilde, maar onze kater zei ons: "Ho stop, hier gaan liggen en niets meer doen!".

Hippie in the park

Na een paar uur niets anders doen dan op een grasveld liggen en naar mensen kijken die van een andere planeet kwamen, besloten we langzamerhand terug te gaan naar ons hotel. Niet dat de kater weg was, maar in de stad van het lekkere voedsel moet er wel genoeg gegeten worden!

The Park

meer foto's vind je hier

Op de terugweg met de metro zijn we nog een keer uitgestapt op het bekende drukke kruispunt van Japan; Shibuy Crossing. We wilde toch nog een keer ervaren hoe het was om er te zijn wanneer het er echt druk is. En op een zondag wanneer alle inwoners van Tokyo vrij zijn en de winkels open, was het er inderdaad een gekkenhuis. Het sein groen van de stoplichten op het kruispunt is een startsein voor velen om te rennen naar de overkant. Kriskras door elkaar tot het groene sein groen gaat knipperen en je echt snel weg moet wezen voordat de auto's een dot gas geven.



Voordat we deze dag finaal zouden afsloten op onze hotelkamer, onderweg een flinke bak noedelsoep gegeten met dumplings als extra. Deze warme hap deed de kater goed, maar de avond werd toch op tijd afgesloten.

Avond eten in Tokyo

Zondag was een heerlijke chilldag in Tokyo

No comments:

Post a Comment