Wednesday, April 21, 2010

Mobiele telefoons in Japan

Japan is het land van de telefoons. Vooral in de metro zie je iedereen met een telefoon zitten te spelen, maar je hoort er nooit een. In al de tijd dat we hier zijn hebben we nog niet een keer een ringtone gehoord.

Huh? Hoe zit dat?

De inwoners van Japan willen simpelweg andere mensen niet lastig vallen met hun telefoon. Niet met hun ringtone en niet met hun gebel. Het is overigens ook verboden om in metro en trein te bellen en je wordt steeds vriendelijk verzocht je telefoon op "stil" te zetten.

SMS-en
Overigens blijkt sms-en in Japans schrift een drama aangezien je hel veel op een knopje moet drukken voordat je een teken hebt gefabriceerd.

Twitter
Ook de service Twitter wordt langzaam maar zeker steeds populairder in Japan en het Japanse schrift lijkt ervoor te zijn gemaakt. Je kunt immers met een paar tekens een hele hoop duidelijk maken. Het wachten is op de grote doorbraak.

QR-codes
We het al gehoord, maar hel Japan hangt voor met QR-codes. Op gebouwen, op advertenties, in bladen en menukaarten. Overal zijn de kleine barcodes te vinden die de bezoekers moet aansporen de mobiele websites te bezoeken.

Toestellen
In Japan zien de toestellen er anders uit dan in Europa. waar ze in Nederland meestal een scherm hebben die horizontaal is georiënteerd, zijn de toestellen in Japan lang en dun. Eerst dachten we dat het te maken had met het schrift dat in de lengte zou worden getoond, maar volgens Yuuki is het simpelweg de evolutie van de telefoons waardoor deze er zo uitzien.

Ook de iPhone is in Japan erg populair. Ongeveer 20% van de mobiele telefoon is een iPhone!

No comments:

Post a Comment