Wednesday, January 26, 2011

De 4e dag. Terug in Ginza, Tokyo.

Onze vierde dag in Tokyo (Ginza) voelde een beetje als thuiskomen aangezien we daar vorig jaar in April waren begonnen. We kenden het gebied dus een beetje en dat voelt vertrouwd. Het doel van de dag was shoppen in het luxe Ginza, eten in Shimbashi en wat drinken in Tokyo station.

De dag begon met een ontbijt in het Sunroute Plaza waarvoor we nog 2 vouchers hadden welke we kregen bij het inchecken. We zaten dus relatief vroeg aan het ontbijt en konden ons bedienen van een ruim buffet. Eralda koos voor wat fruit terwijl Merlijn zich gedroeg als een echte westerling met scrambled eggs, bacon en toast. 

Eralda Ontbijt

Met de Yamanote Line, een van de vele metrolijnen van Tokyo die wordt gerund door East Japan Railway Company, reisden we van Shinjuku naar Shimbashi Station om vanuit daar richting Ginza te wandelen. Zoals bijna elke dag lieten we ons verrassen door wat we tegen kwamen en dat was in dit geval een speelgoedwinkel. Net een Bart Smit met een paar honderd vierkante meter winkelvloer met een gebouw met 6 etages waar de meest uiteenlopende spellen te koop waren. De meest uiteenlopende spellen en attributen kon je er kopen, met als hoogtepunten een gigantische racebaan midden in de winkel en een automaat aan de buitenkant waar je ook 's nachts aan je speelgoedtrekken kan komen.

Vendingmachine with toys

Op de shop-lijst van de dag stonden naast veel etalages en verassingen, de Itoya (boekenwinkel), Muji (Nederlandse Hema) en een tentoonstelling in de bovenste verdieping van het gebouw van Bvlgari (niet uit te spreken en niet te betalen modemerk). 

Apple Store Ginza

De boekenwinkel Itoya stond hoog op het lijstje van Eralda en het was duidelijk waarom. Bij Itoya hebben ze alles op het gebied van papier, kantoorbenodigdheden, knippen, plakken en schrijfaccessoires. Alleen komt daar in Japan ook een uitgebreide sortering bij van kalligrafiemateriaal en Japans papier.  Op deze 8 etages verveelde Eralda zich geen moment.

Bij het geduldig wachten stuitte Merlijn op een aantal interessante instructietekeningen. Het duurde even voordat het doordrong, maar hier werd verteld hoe je jezelf naar buiten kon takelen in geval van nood. Gewoon het mobiele "touw en blok" erbij pakken, een touw om je middel en takelen maar. Op het raam boven de instructie was een kleine rode pijl geplakt zodat voor iedereen duidelijk was vanuit waar mensen zich in veiligheid konden brengen.

Photo Instruction Evacuation Ginza

Voor de lunch van de dag zochten we een klein eettentje in een kelder met eenvoudige en betaalbare menuutjes. Tussen de kettingrokende zakenmannen genoten we van een mis soepje, gefrituurde kip, rijst en salade. Functioneel lekker. Na te zijn vertrokken en bijna uit beeld van het restaurantje bleek de eigenaresse achter ons aan te zijn gelopen. Ze was vergeten ons een cadeautje te geven! Een klein speelgoeddolfijntje voor aan je telefoon. :-)

Eralda with toy

Next stop was de tentoonstelling in het gebouw van Bvlgari waar op de bovenste verdieping een tentoonstelling was ingericht met moderne kunst. Deze hadden we gevonden via metropolis.co.jp en we werden er aangenaam verrast met mooie werken. Er waren een aantal schilderijen te zien, maar ook sculpturen en een installatie van de kunstenares Mihoko Ogaki.



Na een portie hedendaagse kunst tussen de snobs van Tokyo verkasten we naar de Japanse HEMA; de MUJI GINZA MATSUZAKAYA flagshipstore. Een mooi contrast. In de MUJI kun je, net als in de HEMA echt van alles vinden. Het is er niet chique, maar het zijn prima spullen voor een goede prijs. Ook, net als de HEMA, een zaak om heen te gaan voor sokken, onderbroeken en handschoenen. Die laatste kochten we dan ook beiden en we genoten er (uiteraard!) van een stuk taart. 

We vervolgden onze weg richting Shimbashi op zoek naar wat souvenirs en sightseeing. Na een paar uur wandelen strandden we in Shimbashi. Het gebied waar we in April 2010 de eerste week Tokyo doorbrachten. In de kleine smalle straatjes van Shimbashi zochten we een restaurant om te eten en belandden in een echt "lokaal barretje" die maar net open was. We wilden in eerste instantie alleen sake drinken, maar als gevolg van een geweldige taalbarrière zaten we binnen de kortste keren met yakotori en sashimi voor onze neus. Op zich geen straf, maar ga maar eens in het Japans uitleggen dat je geen fan bent van hart en kippenlevertjes. We aten natuurlijk gewoon alles braaf op.

Maar die sake. Die was echt heerlijk!

Eralda diner Yakitori

Om de halve marathon van deze dag af te maken, besloten we naar Tokyo Station te lopen om vanaf daar de metro te pakken richting Shinjuku. Maar niet voordat we in ons favoriete station nog wat hadden gegeten en een biertje gedronken om de dag af te sluiten.

No comments:

Post a Comment