Monday, January 24, 2011

3e dag. Uitslaapdag.

Na 2 lange dagen en vooral korte nachten werd de 2e dag in Tokyo een uitslaapdag. We werden gelijkertijd om 12:30 wakker en hadden daar vrede mee. In plaats van een lange dag in East Shinjuku verbleven we er wat minder lang, maar omdat we later wakker werden dan gepland startten we de dag niet met een goed ontbijt maar direct met taart.

Who made this cake?

Bovenop het stationsgebouw van Shinjuku zijn een aantal warenhuizen gebouwd. Gewoon meerdere naast elkaar en stuk voor stuk groter dan De Bijenkorf in Amsterdam. De stijlen van de diverse warenhuizen is anders en ze spreken daarmee een andere doelgroep aan, maar de inrichting van de warenhuizen is identiek. In de basement "floor", op de begane grond parfum en daar bovenop een aantal etages vrouwenkleding. De derde en vierde zijn vaak mannenkleding en gebruiksartikelen en de bovenste etages zijn veelal restaurants. Met wat variatie daargelaten.

Zo ook Keio waar wij direct de bovenste verdieping opzochten voor koffie en taart. Omdat het restaurantje dat ons het meest geschikt leek vol was, moesten we even "op de gang" plaatsnemen waar we binnen een aantal minuten werden opgepikt. Achter in de hoek was een plekje vrij, dus we slalomden tussen de bejaarden en groetende medewerkers door naar onze plek. Toen de schok. Het betrof hier een veel te dure bejaardensoos en we wilden zsm weg. Maar uit piëteit met de vriendelijke Japanners kozen we het goedkoopste gebakje (10 euro) en een kop koffie. Op naar de volgende eetgelegenheid.

Logo Chinees Restaurent Tokyo Shinjuku

Na een korte wandeling van 5 minuten zochten we het volgende warenhuis op waar we wederom op de bovenste verdieping een ruime sortering restaurants vonden. De keuze viel op To-An-Ka. Een Chinees restaurant met een ruime inrichting en aantrekkelijke kaart. We kozen beide een menu en werden allerminst teleurgesteld. Het varken van Eralda (soort babi ketjap maar dan zuurder dan we zijn gewend) en de zeevruchten van Merlijn (Foe Jong Hai maar dan rijk gevuld) viel prima. Ook de groenten en soep die kwamen met het menu waren heerlijk. Een prima keuze!

Foto Eralda Chinese Food Tokyo

We trokken richting het oostelijk deel van Shinjuku waar we al redelijk bekend waren aangezien we daar de laatste week van de vorige Japan reis verbleven in het Best Western. De winkels en vlooienmarkt die Eralda had uitgezocht en de Shrine die Merlijn wilde bekijken waren snel gevonden. Voor de vlooienmarkt waren we wat laat, maar de Shrine stond er nog!

Shrine Shinjuku Tokyo

Na het bezoek aan de Shrine was het shoppen belazen. We verbleven een lange tijd in Muji, een soort HEMA op zijn Japans. Dus basic spullen voor in en rond het huis, maar dan op zijn Japans. Dus net even anders. In het winkelgebied van East Shinjuku is veel bedrijvigheid op straat en daarmee ook veel straatverkopers. Je kunt dus veel soorten zoetigheid kopen. En dat deden we natuurlijk ook. Na deze korte zoet-stop kreeg Eralda het op haar shop-heupen en taaide Merlijn af richting hotel om iets voor Roorda te doen. (Kwam dat even goed uit).

Foto Eralda Spons

Laatste onderneming van de avond was een zoektocht naar een leuk restaurant. En dat kan in Japan eigenlijk niet stuk. Dus we doken als we al zo vaak hadden gedaan het eerste de beste restaurant in waarbij we dachten dat ze iets hadden waar we trek ik hadden. Alleen kregen we dit keer totaal wat anders. Waar we Yakitori hadden verwacht kregen we Kushiage. Een uit Thailand geïmporteerd gerecht waarbij je als gast een bar deelt met meerdere mensen en één kok die voor de hele bar kleine gefrituurde hapjes maakt. Je zegt bij aanvang wat je lekker vindt en wat je niet wil eten en de kok gaat los totdat je aangeeft niets meer te willen.

Kushiage in Tokyo Shinjuku

Omdat het zo heerlijk was en we niet een keer hetzelfde kregen aten we een stokje te veel en dronken er bier bij alsof het de laatste dag was dat we leefden. Fantastisch! Dat de rekening een minder punt van het geheel was, namen we met de koop toe. Het was een zeer geslaagde avond, met een culinaire ervaring rijker.

Meer foto's van Dag 03 in Tokyo vind je hier.

No comments:

Post a Comment