Sunday, May 2, 2010

Van Kyoto terug naar Tokyo. The golden week.

Op zaterdag 1 mei was onze trip gepland van Kyoto weer terug naar Tokyo, waar onze reis op 21 april was begonnen. Het bezoek aan de hoofdstad hadden we heel erg veel zin in, na ook het platteland van Japan en een aantal andere steden te hebben bezocht.

De laatste dag in het luxe hotel Granvia Kyoto begon voor de tweede keer in het restaurant La Risata waar we een "Original Breakfast" genoten op Italiaanse wijze. Geen buffet met schreeuwende Amerikanen en Chinezen, maar we werden bediend op de 15e verdieping met op de achtergrond lichte Jazz. Net als de eerste keer dat we in dit restaurant van het ontbijt genoten, was het zelfde menu ook dit keer weer een feest.

The menu of the month April:
• Fruit and vegetable mixed juice
• Kef ia yogurt
• Salad with prosciutto ham and parmigiano cheese
• House‐made Ravioli with steamed vegetable and sausage
• Scrambled eggs with seasonal vegetable
• Fruit compote
• Fresh‐from‐the‐oven bread and House‐made jams
• Coffee, tea or cappuccino

Na te hebben ontbeten en de laatste spullen te hebben gepakt, checkten we o de tweede verdieping uit om voor de laatste keer deze vakantie de Shinkansen te pakken. Inmiddels was The Golden Week in Japan gestart wat betekend dat bijna alle Japanners met de hele familie vrij zijn er erop uit trekken. Bij de NS in Nederland zou dat absolute chaos betekenen, maar in Japan verloopt ook deze periode ordentelijk aangezien iedereen een plaats reserveert in de Shinkansen.

We zochten onze plaatsen op in een nog lege trein en maakte ons op voor een reis van 2,5 uur naar Tokyo Shinjuku Station. De trein in Japan is een goede plek om nuttig te besteden aangezien je genoeg beenruimte hebt, een klaptafel voor je ook stroom, dus we namen steeds de MacBook mee om iets te schrijven voor deze blog, foto's te bewerken of een aantal afleveringen van 30rock te bekijken. Tijdens de trip van de oude tempelstad naar de hoofdstad van Japan passeerde we bij prachtig weer Mount Fuji wat een prachtig beeld was waar ook de Japanners zichtbaar van genoten.



Na aankomst in het drukste trein- en metrostation van de wereld Shinjuku Station zochten we uitgang oost op voor een korte wandeling naar het hotel Best Western Shinjuku Astina. Het gebied rond Shinjuku Station is een groot dynamisch winkelgebied wat in verband met The Golden Week overladen was met kooplustige Japanners. Het hotel hadden we gelukkig snel gevonden en installeerden we ons na inchecken in het piepkleine kamertje op de 12e verdieping van het hotel.

View hotelroom Tokyo Shinjuku

Na een korte stop in de hotelkamer gingen we het winkelgebied rondom het hotel ontdekken. Uit eerdere ervaringen in Tokyo wisten we dat Japanners gek zijn van veel geluid en dat werd bij het openen van het raam in ons hotel weer eens duidelijk. De herrie komt natuurlijk in eerste plaats van verkeer en winkelend publiek, maar opvallend zijn ook de reclamewagens die door de stad rijden en vooral de vele verkopers op straat. Om de 10 meer loop je in Shinjuku tegen een verkoper op die hoort bij de winkel waar hij voor staat die al dan niet met een megafoon probeert de aandacht te trekken van winkelend publiek. Het is een bizar schouwspel waarbij je je afvraagt of het zin heeft.



We ontdekten de meest vreemde winkels en grote warenhuizen waar de producten stuk voor stuk van topkwaliteit zijn. Alles in Japan moet perfect tot op het kleinste detail wat resulteert in Bijenkorf-warenhuizen, maar dan met 4 Michelin-sterren. Maar ook in electronica-zaken zoals Bic Camera keken we onze ogen uit bij vooral de items die te koop zijn voor mobiele telefoons.



Na een rondje shoppen in Shinjuku waren we toe aan goede sushi en vroegen de dame van de receptie in ons hotel waar we moesten zijn. Dat bleek een goede zet want we belandde in een fantastisch restaurant waar we aan de counter tussen de lokalen zaten. De sushi die de chef voor ons bereidde was heerlijk en nadat we met onze "buren" in gesprek kwamen en we dankzij hen nog een aantal heerlijke visgerechten aten en ons sake werd aangeboden.

Inmiddels waren we redelijk aangeschoten en de avond was nog lang niet afgelopen aangezien we door Yuuki waren uitgenodigd om naar Club Womb te komen. We pakten de laatste metro om 1:00 uur en stonden al snel binnen te sippen aan een wodka redbull in de kleine zaal beneden. Na een korte verkenningsronde trokken we richting de dansvloer om tot diep in de nacht te dansen op Drum And Bass. Het was MC Yuuki die de hele avond MC-de en de hele zaal aan het dansen kreeg.

We dronken mede dankzij Yuuki veel te veel en werden veel te dronken. Misschien dat de taxi-chauffeur nog een bericht kan posten hoe in het hotel zijn gekomen, maar wij weten het niet meer. Club Womb was TOP!

No comments:

Post a Comment