Wednesday, May 5, 2010

Dag 21. Bye bye Japan. Maar we komen terug. Zeker weten!

Met veel te weinig slaap (3 uur) werden we wakker in het Best Western Hotel in Shinjuku en het was tijd om de trein te pakken naar het vliegveld.

Van het ontbijtbuffet namen we dit keer alleen een bordje chocopos om op gang te komen, maar lieten de vette kant voor wat het was. De koffie deden we als zo vaak in Tokyo bij Excelsior Café en toen was het echt tijd om afscheid te nemen van deze geweldige stad.

Eralda Perron

Om 9.39 hadden we 2 stoelen gereserveerd in de Narita Express die er 80 minuten over zou doen om ons af te zetten bij Terminal 1. In de trein hadden we al op een monitor kunnen lezen dat het vliegtuig 20 minuten eerder zou vertrekken, maar we lagen mooi op schema en hadden tijd genoeg om nog wat te eten en te winkelen.

Na te hebben ingecheckt zochten we allereerst het sushi restaurant op om voor een allerlaatste keer in Japan sushi te eten. Dit keer geen sushi waarmee een Michelin-ster kon worden behaald, maar een lopende band sushi zaak waar je aan de hand van de hoeveelheid bordjes en de kleur ervan afrekent.

Na een rondje winkels zochten we de gate op om de Boeing 747-400 van KLM in te gaan voor weer een vliegreis van 11 uur. Net als op de heenreis had ook dit keer Chantal haar best gedaan goede plekken voor ons te reserveren, maar dit keer hadden we echt goede plekken.



We zaten namelijk in de luxe toeristenklasse dat je kunt afkopen door 125 euro extra neer te leggen voor een ticket en omdat we op de eerste rij zaten hadden we onbeperkt beenruimte. Nogmaals 3x dank Chantal!

De vlucht zelf ging prima, maar slapen in een vliegtuig is aan ons echt niet besteedt. Zo'n apparaat maakt zoveel herrie en de stoelen in eco-class zijn toch dermate klote dat je niet lekker zit. Wij hielden het tijdens de vlucht bij zo veel mogelijk afleveringen kijken van 30rock (tot de batterij het begaf) en een beetje soezen met je ogen dicht.

Maar zo'n vlucht geeft je wel tijd na te denken over je reis. Wat gaan we nu echt missen aan Tokyo en wat helemaal niet. Hieronder het lijstje.

Wat gaan we missen:
- Het fantastische eten
- De hoffelijkheid van de Japanners
- De schone goed onderhouden steden
- Het feit dat alles anders is (op een leuke manier)
- De prachtige natuur
- Het reizen met het openbaar vervoer
- ….

Wat gaan we niet missen:
- De op straat rochelende Japanners
- Slurpende Japanners tijdens het eten
- Snotterige gerechten
- Japanners die geen nee kunnen zeggen
- Het feit dat we ons niet verstaanbaar konden maken
- …..



Maar een ding is zeker. Wij komen terug in Japan!

1 comment:

  1. En ik ga er op zeker ook naartoe, tnx voor de leuke blog!

    ReplyDelete